Epimethues

05 mars 2012

Rött

Filed under: Bostad — admin @ 13:01

Färgen på ett hus är mycket viktig. Även om man inte ser den inifrån så är det bra om den färg man väljer ger ett intryck som man själv och grannar kan uppskatta. Falu röd färg är ju en klassiker, men många undrar om man kan använda den till nya hus. Det tycks ju vara så populärt med vita och gula färger.
Om du frågar ledande hustillverkare så är svaret på denna fråga ja. Man kan absolut använda sig av Falu röd färg till nya hus och det är faktiskt många som väljer denna variant trots att modellerna som presenteras i katalogerna har helt andra färgnyanser. Ofta så kan huset levereras med en grundfärg som har samma röda ton och sedan lägger man på ett extra lager med Falu färg då huset står färdigt. Den här färgen är så pass populär än idag på grund av att den är så bra. Det är enkelt att måla om då det blir dags för det. Man behöver bara borsta av och stryka på ett nytt lager.
Dessutom så är Falu röd färg en billig färg vilket också kan vara en god anledning till att man väljer just den röda klassiska svenska färgen. Om man vill bygga hus med nyckelfärdiga modeller och inte får exempel som har den röda färgen så kan man be att få se bilder där rätt färg har använts. Sedan ska man också betänka hur huset kommer att se ut då det står bland andra hus som har andra färger. Det är nämligen viktigt att uppnå en helhet och balans så att man trivs i och omkring sitt hus.

Inga kommentarer

No comments yet.

RSS feed for comments on this post.

Sorry, the comment form is closed at this time.

Powered by WordPress